Conserveren
Verschillende conserveringsmethoden
Conserveren
Verf spuiten, poedercoating of thermisch verzinken
Conserveren
Kies voor de juiste keuze van conservering
Previous slide
Next slide

Conserveren

De meest voorkomende conserveringsmethoden zijn: 

  • verf spuiten/oftewel natlakken
  • poedercoating (ook wel poederlakken)
  • thermisch verzinken.
Stralen Wieringa

Natspuiten

Voor ieder voorwerp of machine bestaat een verfsysteem. Het ene verfsysteem dient om een product te verfraaien terwijl andere systemen dienen voor het beschermen van de materialen.

Voor de bescherming maken wij o.a. gebruik van een goed vullende en soepel verwerkbare universele primer met een uitstekende hechting op diverse ondergronden. Door de toeslag van zinkfosfaat is de Multiprimer tevens zeer goed roestwerend.

Door de specifieke samenstelling Multiprimer in staat om, na voldoende doordroging, afgewerkt te worden met een 2-componenten product. Hierdoor wordt het mogelijk om een ondergrond welke is afgewerkt met een traditionele 1-componenten alkydhars, alsnog af te werken met een 2- componenten aflak.

Poedercoating

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met behulp van een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Hierna gaat het gepoedercoate metaal de oven in. Het poeder smelt tot een egale deklaag en vormt na uitharding een mooie, beschermende en vooral duurzame coating. Het poedercoaten gebeurt conform de Visem- en Qualicoat-richtlijnen.

Meer informatie?

Graag voorzien we u van een goed advies over de optimale voorbewerking en de juiste keuze van conservering.

Bel 050 – 744 0508 of vul het contactformulier in.

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is relatief eenvoudig: na het ontvetten, beitsen en fluxen, worden de stalen materialen ondergedompeld in een zinkbad met vloeibaar zink. De zinklaag die op het materiaal wordt aangebracht, legeert met het staal. Hierdoor ontstaat een onverbrekelijke laag. Verzinkte materialen zijn zeer duurzaam, onderhoudsvrij en bieden een unieke bescherming.
Het verzinken vindt plaats conform NEN-EN-ISO-1461.

Staalwerkzaamheden